Húsgombócok kaporszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertés- és marhahús
  • 2 evőkanál rizs
  • 1 vöröshagyma reszelve
  • bors
  • 1 tojás
  • 1 tk fűszerpaprika

A szószhoz:

  • 1 csokor friss kapor
  • 2 dl tejföl
  • 0.5 fej vöröshagyma reszelve
  • cukor
  • ecet
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl víz

Elkészítése:

A gombóchoz a húst, tojást, sót, reszelt vöröshagymát, borsot, rizst, paprikát összedolgozzuk, és fél órát hagyjuk állni. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.

Egy lábasba tesszük a gombócokat, majd ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje félig. A főzőlében egy leveskockát oldjunk fel, és kezdjük el főzni.

Amíg lefedve fő a gombóc, addig a mártáshoz a reszelt hagymát 2 evőkanál olajon feltesszük kicsit pirítani, majd az összevagdalt kaprot is kevergetve hozzáadjuk. A liszttel megszórjuk, és felengedjük vízzel. Sózzuk, 2 evőkanál cukrot teszünk hozzá, és puhára főzzük a kaprot.

Ha megpuhult, a tejfölt 1 merőkanálnyi főzőlével simára keverjük, hogy ha a mártásba öntjük, ne legyen csomós. Az egészet összekeverjük, és ízlés szerint 1 teáskanál ecettel savanyítjuk.

Párolt rizzsel kínáljuk, és a húsgombócot adjuk mellé. Jó étvágyat!