Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hóstyai borda recept

Hóstyai borda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéskaraj
    • étolaj
    • 5 dl húsleves
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 15 dkg vargánya gomba szeletelve
    • 15 dkg konzerv kukorica
    • 1 db piros paprika
    • 7 db koktél paradicsom
    • 15 dkg ecetes uborka
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 1 tk (házi) paprikakrém
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 tk (házi) vegeta

    Elkészítése:

    A sertéskarajt szeletekre vágjuk, majd kissé kiklopfoljuk.

    Kevés felforrósított zsiradékon hirtelen átsütjük a hósok mindkét oldalát, majd ráöntünk 3 dl húslevest és puhára pároljuk fedő alatt.

    Felforrósított zsiradékon megfonnyasztom a meghámozott és felaprított hagymát és a gombát. Saját levében puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, az apróra vágott paprikát, a félbe vágott paradicsomokat és a szeletelt savanyú uborkát. Ízesítjük sóval, borssal, paprikakrémmel és vegetával.

    Ha kissé összeestek a zöldségek, akkor rászórjuk a lisztet és 1-2 percig pirítjuk, majd felengedjük a maradék húslével és állandó keverés mellett felforraljuk. Hozzátesszük a húsokat és már kész is.

    Köretként tésztát főztem ki.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá