Hóstyai borda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hóstyai borda

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • étolaj
  • 5 dl húsleves
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg vargánya gomba szeletelve
  • 15 dkg konzerv kukorica
  • 1 db piros paprika
  • 7 db koktél paradicsom
  • 15 dkg ecetes uborka
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 tk (házi) paprikakrém
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 tk (házi) vegeta

Elkészítése:

A sertéskarajt szeletekre vágjuk, majd kissé kiklopfoljuk.

Kevés felforrósított zsiradékon hirtelen átsütjük a hósok mindkét oldalát, majd ráöntünk 3 dl húslevest és puhára pároljuk fedő alatt.

Felforrósított zsiradékon megfonnyasztom a meghámozott és felaprított hagymát és a gombát. Saját levében puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, az apróra vágott paprikát, a félbe vágott paradicsomokat és a szeletelt savanyú uborkát. Ízesítjük sóval, borssal, paprikakrémmel és vegetával.

Ha kissé összeestek a zöldségek, akkor rászórjuk a lisztet és 1-2 percig pirítjuk, majd felengedjük a maradék húslével és állandó keverés mellett felforraljuk. Hozzátesszük a húsokat és már kész is.

Köretként tésztát főztem ki.

Jó étvágyat kívánok hozzá!