Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újévi lencseleves recept

Újévi lencseleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg lencse
    • 15 dkg füstölt oldalas vagy másmilyen füstölt hús
    • 15 dkg kockázott bacon
    • 15 dkg kolbász
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 3 db babérlevél
    • 2 kk római kömény
    • 1 kk pirospaprika
    • só és bors ízlés szerint
    • friss koriander vagy petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A lencsét a főzés előtti este beáztatjuk vízbe.

    Másnap leszűrjük, majd egy edénybe tesszük a füstölt hússal, babérlevéllel, római köménnyel és az apróra vágott fokhagymával. Felöntjük 1,5-2 l vízzel és elkezdjük főzni.

    Amíg a lencse fő, addig egy másik edényben megpirítjuk a bacont, majd hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt, hogy az is kiengedje az ízét. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kockázott répát és a hagymát, majd összeforgatjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd 2-3 perc alatt összefőzzük.

    A répás-kolbászos keveréket a forrásban lévő lencséhez adjuk, majd sóval és borssal ízesítjük. Ha nagyon sűrű lenne a leves, akkor hígítsuk vízzel.

    Amikor a leves alkotóelemei megfőttek, akkor szórjuk meg aprított petrezselyemmel vagy korianderrel, tegyük rá a fedőt és hagyjuk az ízeket jól összeérni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá