Hozzávalók:
Elkészítése:
A lencsét a főzés előtti este beáztatjuk vízbe.
Másnap leszűrjük, majd egy edénybe tesszük a füstölt hússal, babérlevéllel, római köménnyel és az apróra vágott fokhagymával. Felöntjük 1,5-2 l vízzel és elkezdjük főzni.
Amíg a lencse fő, addig egy másik edényben megpirítjuk a bacont, majd hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt, hogy az is kiengedje az ízét. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kockázott répát és a hagymát, majd összeforgatjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd 2-3 perc alatt összefőzzük.
A répás-kolbászos keveréket a forrásban lévő lencséhez adjuk, majd sóval és borssal ízesítjük. Ha nagyon sűrű lenne a leves, akkor hígítsuk vízzel.
Amikor a leves alkotóelemei megfőttek, akkor szórjuk meg aprított petrezselyemmel vagy korianderrel, tegyük rá a fedőt és hagyjuk az ízeket jól összeérni.