Házi falafel recept

Hozzávalók:
- 200 g csicseriborsó vízbe áztatva
- 60 g vöröshagyma kisebb darabokra vágva
- 40 g petrezselyemzöld
- 20 g menta
- 1 zöld chillipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk só
- ½ tk őrölt feketbors
- 1 tk őrölt kardamom
- 2 ek finomliszt
- ½ tk szódabikarbóna
Elkészítése:
Áztassuk be a csicseriborsót bő vízbe egy éjszakára, de legalább 8 órára, majd öntsük le róla a vizet.
A lisztet és a szódabikarbónát kivéve tegyük a hozzávalókat egy aprítóba. Hagymát nyugodtan vágjuk kisebb darabokra és pépesítsük.
Öntsük az aprított alapot egy tálba és szórjuk bele a lisztet és a szódabikarbónát. Fedjük le és pihentessük a hűtőben egy órát.
Enyhén nedves kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat. Egy magasabb falú edényben hevítsünk bő olajat 170°C-ra.
Süssünk 5-6 falafelt egyidőben aranybarnára kb 2 perc alatt. A megsült falfeleket csepegtessük le papírtörlőn.
A megsült falfelt tunkoljuk mentás joghurtba esetleg egy kis frissen készült pitával fogyasszuk.
Tipp:
Az elkészítési idő csak a formázás és sütés. A csicseriborsót legalább 8 órán át áztassuk bő vízben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »