Házi falafel recept

Hozzávalók:
- 200 g csicseriborsó vízbe áztatva
- 60 g vöröshagyma kisebb darabokra vágva
- 40 g petrezselyemzöld
- 20 g menta
- 1 zöld chillipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk só
- ½ tk őrölt feketbors
- 1 tk őrölt kardamom
- 2 ek finomliszt
- ½ tk szódabikarbóna
Elkészítése:
Áztassuk be a csicseriborsót bő vízbe egy éjszakára, de legalább 8 órára, majd öntsük le róla a vizet.
A lisztet és a szódabikarbónát kivéve tegyük a hozzávalókat egy aprítóba. Hagymát nyugodtan vágjuk kisebb darabokra és pépesítsük.
Öntsük az aprított alapot egy tálba és szórjuk bele a lisztet és a szódabikarbónát. Fedjük le és pihentessük a hűtőben egy órát.
Enyhén nedves kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat. Egy magasabb falú edényben hevítsünk bő olajat 170°C-ra.
Süssünk 5-6 falafelt egyidőben aranybarnára kb 2 perc alatt. A megsült falfeleket csepegtessük le papírtörlőn.
A megsült falfelt tunkoljuk mentás joghurtba esetleg egy kis frissen készült pitával fogyasszuk.
Tipp:
Az elkészítési idő csak a formázás és sütés. A csicseriborsót legalább 8 órán át áztassuk bő vízben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »