Házi falafel recept

Hozzávalók:
- 200 g csicseriborsó vízbe áztatva
- 60 g vöröshagyma kisebb darabokra vágva
- 40 g petrezselyemzöld
- 20 g menta
- 1 zöld chillipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk só
- ½ tk őrölt feketbors
- 1 tk őrölt kardamom
- 2 ek finomliszt
- ½ tk szódabikarbóna
Elkészítése:
Áztassuk be a csicseriborsót bő vízbe egy éjszakára, de legalább 8 órára, majd öntsük le róla a vizet.
A lisztet és a szódabikarbónát kivéve tegyük a hozzávalókat egy aprítóba. Hagymát nyugodtan vágjuk kisebb darabokra és pépesítsük.
Öntsük az aprított alapot egy tálba és szórjuk bele a lisztet és a szódabikarbónát. Fedjük le és pihentessük a hűtőben egy órát.
Enyhén nedves kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat. Egy magasabb falú edényben hevítsünk bő olajat 170°C-ra.
Süssünk 5-6 falafelt egyidőben aranybarnára kb 2 perc alatt. A megsült falfeleket csepegtessük le papírtörlőn.
A megsült falfelt tunkoljuk mentás joghurtba esetleg egy kis frissen készült pitával fogyasszuk.
Tipp:
Az elkészítési idő csak a formázás és sütés. A csicseriborsót legalább 8 órán át áztassuk bő vízben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »