Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Göngyölt hús vaslábasban recept

Göngyölt hús vaslábasban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 5 szelet csont nélküli karaj
    • 5 csík bacon szalonna
    • 5 kisebb, egész burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tv paprika
    • 1 kisebb paradicsom
    • 2-3 ek libazsír
    • dijoni mustár, só, bors, pár kanál tejföl

    Elkészítése:

    A karaj szeletekről levágjuk a zsírréteget, hogy ne ugorjon össze a hús, és egész vékonyra klopfoljuk.

    Fektessünk mindegyik szeletre 1-1 csík bacon szalonnát, rakjuk tálcára és fóliával fedjük be.

    Másnap meghámozzuk a burgonyát, akkorákat, amilyen széles a hússzeletünk.

    A krumplira rátekerjük a szalonnás húscsíkokat, a végét egy fogpiszkálóval átbökjük úgy, hogy a krumpliba is belenyomódjon.

    A szokásos módon készítsünk egy finom, kevés vízzel felöntött pörköltszaftot és szépen sorba rendezzük el benne a göngyölegeket.

    Fedő alatt puhára pároljuk, időnként két villa segítségével megforgatjuk.

    Akkor jó, ha egy hústűt könnyedén át tudunk szúrni a krumplin. Amikor puha, pár kanál tejfölt adunk hozzá és összerázogatjuk a főzőedényt

    Tipp:

    A húst előző nap be kell pácolni, hogy érlelődni tudjon, mert úgy lesz finom.

    Kenjük be a húsokat a mustárral és szórjuk meg kevés sóval és borssal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá