Hozzávalók:
Elkészítése:
A karaj szeletekről levágjuk a zsírréteget, hogy ne ugorjon össze a hús, és egész vékonyra klopfoljuk.
Fektessünk mindegyik szeletre 1-1 csík bacon szalonnát, rakjuk tálcára és fóliával fedjük be.
Másnap meghámozzuk a burgonyát, akkorákat, amilyen széles a hússzeletünk.
A krumplira rátekerjük a szalonnás húscsíkokat, a végét egy fogpiszkálóval átbökjük úgy, hogy a krumpliba is belenyomódjon.
A szokásos módon készítsünk egy finom, kevés vízzel felöntött pörköltszaftot és szépen sorba rendezzük el benne a göngyölegeket.
Fedő alatt puhára pároljuk, időnként két villa segítségével megforgatjuk.
Akkor jó, ha egy hústűt könnyedén át tudunk szúrni a krumplin. Amikor puha, pár kanál tejfölt adunk hozzá és összerázogatjuk a főzőedényt
A húst előző nap be kell pácolni, hogy érlelődni tudjon, mert úgy lesz finom.
Kenjük be a húsokat a mustárral és szórjuk meg kevés sóval és borssal.