Gombapörkölt pirított tarhonyával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg gomba
- 25 dkg tarhonya
- 2 fej vöröshagyma
- 6 ek olaj
- 2 kávéskanál fűszerpaprika
- só, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát és a gombát megtisztítjuk és felvágjuk.
Az olaj felét felforrósítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, majd rátesszük a gombát és kb 5 percig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a paprikát és annyi vizet, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve puhára főzzük.
A tarhonyát a maradék olajon megpirítjuk, majd felöntjük 5 dl forró vízzel és lefedve puhára főzzük.
A kész pörköltet a tarhonyával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.