Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gazdagon rakott krumpli recept

Gazdagon rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 nagyobb burgonya
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 cm-es füstölt kolbász
    • 6-7 szelet füstölt tarja
    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 3 paradicsom
    • 3 paprika
    • 1 kis üveg egész gomba
    • 325 g tejföl
    • 15 dkg sajt
    • só és bors
    • 2-3 ek zsiradék

    Elkészítése:

    A burgonyát megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük, mikot félig megfőtt hozzáadhatjuk a tojásokat is, végül leszűrjük, hideg vízzel felöntve pár perc után lehéjazzuk mindkettőt és félretesszük.

    Mialatt fő a burgonya egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral (étolajjal is lehet), majd a kolbászt lebőrözzük, majd a tarjával és a szalonnával együtt felszeleteljük, illetve felkarikázzuk.

    A paprikát és a paradicsomot szintén karikára vagy szeletekre vágjuk és a sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    Az így előkészített hozzávalókból elkezdjük a rétegezést: alulra a főtt burgonya egyik felét karikára vágva végigrakjuk, majd rétegenként a kolbászt, főtt tojás szeleteket, tarját és a szalonnát, a paprikát, paradicsomot és a gombafejeket. A tetejét a főtt burgonya másik felével zárjuk és ízlés szerint megborsozzuk.

    A tejfölt kikeverjük egy tk sóval és halmokban kissé elkenve elosztjuk a burgonyán. Rászórjuk a durvára reszelt sajtot és nagyjából 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Bármilyen savanyúsággal vagy céklasalátával isteni finom és gazdag, laktató étel. Mi most frissen készített tejfölös uborkasalátával és friss kenyérrel fogyasztottuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    4 kígyóuborkát megmostam, vékonyan lehámoztam, egy tálba szeleteltem, szórtam rá egy csapott ek sót és ráreszeltem 3 gerezd fokhagymát. Állnia kell kb 15-20 percet, azalatt egy nagy doboz tejfölt kikevertem 2 ek cukorral, 2 ek ecettel és egy csapott kk fehér borssal.

    Az uborkát a levétől kissé kinyomkodtam és a tejfölös masszába téve jól összekevertem.
    Díszítésként pirospaprikát szórtam rá, lefedtem és tálalásig a hűtőben tartottam.
    A füstölt húsokkal házasított főtt-sült burgonya ízkombinációhoz nagyon illik ez a tejfölös saláta, aki szereti a hasát és nem fogyókúrázik éppen, annak bátran ajánlom! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá