Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük, mikot félig megfőtt hozzáadhatjuk a tojásokat is, végül leszűrjük, hideg vízzel felöntve pár perc után lehéjazzuk mindkettőt és félretesszük.
Mialatt fő a burgonya egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral (étolajjal is lehet), majd a kolbászt lebőrözzük, majd a tarjával és a szalonnával együtt felszeleteljük, illetve felkarikázzuk.
A paprikát és a paradicsomot szintén karikára vagy szeletekre vágjuk és a sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Az így előkészített hozzávalókból elkezdjük a rétegezést: alulra a főtt burgonya egyik felét karikára vágva végigrakjuk, majd rétegenként a kolbászt, főtt tojás szeleteket, tarját és a szalonnát, a paprikát, paradicsomot és a gombafejeket. A tetejét a főtt burgonya másik felével zárjuk és ízlés szerint megborsozzuk.
A tejfölt kikeverjük egy tk sóval és halmokban kissé elkenve elosztjuk a burgonyán. Rászórjuk a durvára reszelt sajtot és nagyjából 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
Bármilyen savanyúsággal vagy céklasalátával isteni finom és gazdag, laktató étel. Mi most frissen készített tejfölös uborkasalátával és friss kenyérrel fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!
4 kígyóuborkát megmostam, vékonyan lehámoztam, egy tálba szeleteltem, szórtam rá egy csapott ek sót és ráreszeltem 3 gerezd fokhagymát. Állnia kell kb 15-20 percet, azalatt egy nagy doboz tejfölt kikevertem 2 ek cukorral, 2 ek ecettel és egy csapott kk fehér borssal.
Az uborkát a levétől kissé kinyomkodtam és a tejfölös masszába téve jól összekevertem.
Díszítésként pirospaprikát szórtam rá, lefedtem és tálalásig a hűtőben tartottam.
A füstölt húsokkal házasított főtt-sült burgonya ízkombinációhoz nagyon illik ez a tejfölös saláta, aki szereti a hasát és nem fogyókúrázik éppen, annak bátran ajánlom! :)