Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított rizses csirke recept

Fordított rizses csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 egész csirkecomb felezve
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • só, bors, őrölt koriandermag
    • fél csokor petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 2 dl rizs
    • 2 db babérlevél
    • 2 nagy padlizsán hámozva, csíkokra vágva

    Elkészítése:

    A padlizsant vékonyan, hosszában felszeleteljük, majd kevés olajjal vékonyan megkenjük és egy serpenyőben kicsit pirítjuk mindkét oldalát.

    Egy nem kapcsos tortaformát kibélelünk a padlizsán szeletekkel.

    Egy kevés olajon a csirkecombokat megpirítjuk, fűszerezzük. A végén fűszerpaprikával meghintjük és a padlizsánra helyezzük a formába.

    A rizst sós, babérleveles vízben majdnem teljesen megfőzzük, majd leszűrjük (a levét felfogjuk) és a petrezselymet apróra vágva hozzákeverjük.

    A csirkére halmozzuk a rizst, felöntjük a főzővízzel és befedjük a maradék padlizsánnal.

    Alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaláskor egy tányérra átfordítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá