Fordított rizses csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb felezve
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt koriandermag
- fél csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 dl rizs
- 2 db babérlevél
- 2 nagy padlizsán hámozva, csíkokra vágva
Elkészítése:
A padlizsant vékonyan, hosszában felszeleteljük, majd kevés olajjal vékonyan megkenjük és egy serpenyőben kicsit pirítjuk mindkét oldalát.
Egy nem kapcsos tortaformát kibélelünk a padlizsán szeletekkel.
Egy kevés olajon a csirkecombokat megpirítjuk, fűszerezzük. A végén fűszerpaprikával meghintjük és a padlizsánra helyezzük a formába.
A rizst sós, babérleveles vízben majdnem teljesen megfőzzük, majd leszűrjük (a levét felfogjuk) és a petrezselymet apróra vágva hozzákeverjük.
A csirkére halmozzuk a rizst, felöntjük a főzővízzel és befedjük a maradék padlizsánnal.
Alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaláskor egy tányérra átfordítjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.