Fordított rizses csirke recept
Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb felezve
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt koriandermag
- fél csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 dl rizs
- 2 db babérlevél
- 2 nagy padlizsán hámozva, csíkokra vágva
Elkészítése:
A padlizsant vékonyan, hosszában felszeleteljük, majd kevés olajjal vékonyan megkenjük és egy serpenyőben kicsit pirítjuk mindkét oldalát.
Egy nem kapcsos tortaformát kibélelünk a padlizsán szeletekkel.
Egy kevés olajon a csirkecombokat megpirítjuk, fűszerezzük. A végén fűszerpaprikával meghintjük és a padlizsánra helyezzük a formába.
A rizst sós, babérleveles vízben majdnem teljesen megfőzzük, majd leszűrjük (a levét felfogjuk) és a petrezselymet apróra vágva hozzákeverjük.
A csirkére halmozzuk a rizst, felöntjük a főzővízzel és befedjük a maradék padlizsánnal.
Alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaláskor egy tányérra átfordítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »









