Fordított rizses csirke recept

Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb felezve
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt koriandermag
- fél csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 dl rizs
- 2 db babérlevél
- 2 nagy padlizsán hámozva, csíkokra vágva
Elkészítése:
A padlizsant vékonyan, hosszában felszeleteljük, majd kevés olajjal vékonyan megkenjük és egy serpenyőben kicsit pirítjuk mindkét oldalát.
Egy nem kapcsos tortaformát kibélelünk a padlizsán szeletekkel.
Egy kevés olajon a csirkecombokat megpirítjuk, fűszerezzük. A végén fűszerpaprikával meghintjük és a padlizsánra helyezzük a formába.
A rizst sós, babérleveles vízben majdnem teljesen megfőzzük, majd leszűrjük (a levét felfogjuk) és a petrezselymet apróra vágva hozzákeverjük.
A csirkére halmozzuk a rizst, felöntjük a főzővízzel és befedjük a maradék padlizsánnal.
Alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaláskor egy tányérra átfordítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »