Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke fajitas recept

Csirke fajitas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 1 kg csirkehús
    • 2 ek olaj
    • 1 piros húsú paprika
    • 1 zöld húsú paprika
    • 1 sárga húsú paprika
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1-2 kk só
    • 1-2 kk chili (ki milyen csípősen szereti)
    • 1-2 kk őrölt pirospaprika
    • 1 ek őrölt bors
    • 1 ek őrölt kömény
    • 1 ek fokhagyma por
    • kb 350 g penne
    • 200 g reszelt sajt ízlés szerint
    • 600 ml tej

    Elkészítése:

    A húst felkockázzuk. A hagymát és a paprikákat csíkokra vágjuk.

    Egy mélyebb serpenyőben vagy edényben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. A húst ezután kiszedjük és félretesszük.

    A maradék olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikákat. Ha picit összeesett, akkor visszatesszük hozzá a húst, elkeverjük és ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük.

    Felöntjük kb fél liter tejjel, hozzáadjuk a tésztát és alaposan összekeverjük. Letakarjuk, majd kb 30 percig főzzük.

    Közben többször megkeverjük, ellenőrizzük hogy a tészta megpuhult-e. Ha szügséges önthetünk még rá tejet. A végén bőven megszórjuk reszelt sajttal, elkeverjük és még pár percig főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá