Csirke fajitas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 1 kg csirkehús
  • 2 ek olaj
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 zöld húsú paprika
  • 1 sárga húsú paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 kk só
  • 1-2 kk chili (ki milyen csípősen szereti)
  • 1-2 kk őrölt pirospaprika
  • 1 ek őrölt bors
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 ek fokhagyma por
  • kb 350 g penne
  • 200 g reszelt sajt ízlés szerint
  • 600 ml tej

Elkészítése:

A húst felkockázzuk. A hagymát és a paprikákat csíkokra vágjuk.

Egy mélyebb serpenyőben vagy edényben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. A húst ezután kiszedjük és félretesszük.

A maradék olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikákat. Ha picit összeesett, akkor visszatesszük hozzá a húst, elkeverjük és ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük.

Felöntjük kb fél liter tejjel, hozzáadjuk a tésztát és alaposan összekeverjük. Letakarjuk, majd kb 30 percig főzzük.

Közben többször megkeverjük, ellenőrizzük hogy a tészta megpuhult-e. Ha szügséges önthetünk még rá tejet. A végén bőven megszórjuk reszelt sajttal, elkeverjük és még pár percig főzzük.