Fordított rizses csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkecomb felezve
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors, őrölt koriandermag
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 dl rizs
  • 2 db babérlevél
  • 2 nagy padlizsán hámozva, csíkokra vágva

Elkészítése:

A padlizsant vékonyan, hosszában felszeleteljük, majd kevés olajjal vékonyan megkenjük és egy serpenyőben kicsit pirítjuk mindkét oldalát.

Egy nem kapcsos tortaformát kibélelünk a padlizsán szeletekkel.

Egy kevés olajon a csirkecombokat megpirítjuk, fűszerezzük. A végén fűszerpaprikával meghintjük és a padlizsánra helyezzük a formába.

A rizst sós, babérleveles vízben majdnem teljesen megfőzzük, majd leszűrjük (a levét felfogjuk) és a petrezselymet apróra vágva hozzákeverjük.

A csirkére halmozzuk a rizst, felöntjük a főzővízzel és befedjük a maradék padlizsánnal.

Alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaláskor egy tányérra átfordítjuk.