Flamenco (spanyol tojás) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- (olíva)olaj
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- 2 kápia paprika
- 10 szem koktélparadicsom
- só, bors
- 20 dkg füstölt kolbász
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 szál újhagyma
- 50 dkg (rozs)kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben az olajon pirítani kezdjük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott szalonnát. Mikor kisült a zsírja, rádobjuk a felkarikázott paprikát és a félbevágott paradicsomokat.
Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. 2-3 perc alatt kicsit összesül, ekkor a tetejére ütjük a tojásokat. Kb 2 percig sütjük, majd lehúzzuk a tűzről, hogy a tojásfehérje megsüljön a ragu melegében, de a sárgája még éppen folyós maradjon.
Tálaláskor megszórjuk felkarikázott újhagymával.
A kenyeret felszeleteljük, bedörzsöljük a meghámozott fokhagymával, majd meglocsoljuk olajjal és serpenyőben vagy 180 °C-os sütőben ropogósra sütjük, ezzel kínáljuk a tojást.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









