Flamenco (spanyol tojás) recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- (olíva)olaj
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- 2 kápia paprika
- 10 szem koktélparadicsom
- só, bors
- 20 dkg füstölt kolbász
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 szál újhagyma
- 50 dkg (rozs)kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben az olajon pirítani kezdjük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott szalonnát. Mikor kisült a zsírja, rádobjuk a felkarikázott paprikát és a félbevágott paradicsomokat.
Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. 2-3 perc alatt kicsit összesül, ekkor a tetejére ütjük a tojásokat. Kb 2 percig sütjük, majd lehúzzuk a tűzről, hogy a tojásfehérje megsüljön a ragu melegében, de a sárgája még éppen folyós maradjon.
Tálaláskor megszórjuk felkarikázott újhagymával.
A kenyeret felszeleteljük, bedörzsöljük a meghámozott fokhagymával, majd meglocsoljuk olajjal és serpenyőben vagy 180 °C-os sütőben ropogósra sütjük, ezzel kínáljuk a tojást.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.