Flamenco (spanyol tojás)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Flamenco (spanyol tojás)

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • (olíva)olaj
  • 10 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 2 kápia paprika
  • 10 szem koktélparadicsom
  • só, bors
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 8 tojás
  • 4 szál újhagyma
  • 50 dkg (rozs)kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben az olajon pirítani kezdjük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott szalonnát. Mikor kisült a zsírja, rádobjuk a felkarikázott paprikát és a félbevágott paradicsomokat.

Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. 2-3 perc alatt kicsit összesül, ekkor a tetejére ütjük a tojásokat. Kb 2 percig sütjük, majd lehúzzuk a tűzről, hogy a tojásfehérje megsüljön a ragu melegében, de a sárgája még éppen folyós maradjon.

Tálaláskor megszórjuk felkarikázott újhagymával.

A kenyeret felszeleteljük, bedörzsöljük a meghámozott fokhagymával, majd meglocsoljuk olajjal és serpenyőben vagy 180 °C-os sütőben ropogósra sütjük, ezzel kínáljuk a tojást.