Toszkán húsgolyó recept

Hozzávalók:
- 250 g darált sertéshús
- 1 ek krémes tehéntúró
- 1 ek olaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 200 g konzerv paradicsom (darabos)
- 50 g főzőtejszín
- 1,5 ek olasz vagy pizza fűszerkeverék
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- csipet cukor
- 2 mozzarella gömb
Elkészítése:
Az egyik mozzarellát 6 szeletre, a másikat 6 egyenlő darabra vágjuk.
A darált húst összedolgozzuk a túróval, majd sóval, borssal, fűszerpaprikával és fél ek olasz/pizza fűszerkeverékkel ízesítjük.
A masszát 6 részre osztjuk, enyhén ellapítjuk egyenként és a közepébe egy darab mozzarellát teszünk, majd golyóvá formázzuk.
Egy jénaiba vagy kisebb tepsibe rakjuk.
Az olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a maradék fűszerkeveréket és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig főzzük, majd felöntjük a darabos paradicsommal és a tejszínnel. Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük.
Összeforraljuk, majd a húsgolyókra öntjük.
Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb 30-35 perc sütjük. Ekkor kivesszük, rátesszük a golyókra a mozzarella szeleteket és további 10 perc alatt ráolvasztjuk.
Köretként rizst vagy tésztát készítünk mellé.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »