Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stefánia vagdalt torta recept

Stefánia vagdalt torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertés darálthús
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 7+2 tojás
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 tk só
    • 1 tk fasírt fűszerkeverék
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 cs petrezselyemzöld vagy 2 ek morzsolt tasakos
    • 1 ek étolaj
    • 2 ek panírmorzsa

    Elkészítése:

    7 tojást keményre főzünk, hideg vízzel lehűtjük, lehéjazzuk és félretesszük.

    A darálthúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, 2 egész tojást, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd alaposan elkeverjük, összegyújuk.

    Egy 23 cm átmérőjű kuglóf sütőformát (fém vagy szilikon teljesen mindegy, egyikbe sem ragad bele) kikenünk étolajjal és megszórjuk panír vagy zsemlemorzsával.

    A bekevert fasírthús felét belenyomkodjuk a formába, körberakjuk a főtt tojásokat, majd a másik felét is rátesszük és kézzel vagy egy kanállal kissé lenyomkodjuk főleg a széleinél, hogy a hús felvegye a forma alakját.

    Egy tepsibe beletesszük az előkészített stefániát és 210 fokosra előmelegített sütőbe téve 90 percig sütjük.

    Ezután kivesszük a sütőből, a tetejére ráhelyezünk egy sütőlemezt, majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk, leszedjük róla a sütőformát és visszatesszük a sütőbe, de most már csak 190 fokon sütjük (légkeveréssel), hogy kissé megpiruljon a külseje.

    Végül miután megsült a stefánia, kivesszük a sütőből, 10-15 percet pihentetjük és tálcára átrakva tálaljuk.

    A családom nagyon szereti, mi most krumplifőzelékkel fogyasztottuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek