Római köményes húsgombócok salátával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só, bors, 2 tk őrölt római kömény
- aprított petrezselyemzöld
- olaj a sütéshez
Salátához:
- 10 dkg bulgur
- 10 dkg csicseriborsó
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg paprika
- 10 dkg uborka
- 1 kicsi fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- 1 citrom
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A húshoz adjuk hozzá a tojásokat, aprított hagymát, fűszereket és alaposan gyúrjuk össze. Pihentessük legalább 20 percet.
A húsos masszából fomázzunk golyókat, majd bő, forró olajban süssük szép pirosra.
A salátához a csicseriborsó levét (konzerv) öntsük le és mossuk át csapvíz alatt.
A bulgurt főzzük meg. A zöldségeket hámozzuk meg, majd vágjuk apróra. A fokhagymát törjük át fokhagymanyomón.
A kihűlt bulgurhoz keverjük hozzá a zölségeket, majd ízesítsük sóval, borssal, citromlével és néhány kanál olívaolajjal.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.