Római köményes húsgombócok salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 közepes fej vöröshagyma
- só, bors, 2 tk őrölt római kömény
- aprított petrezselyemzöld
- olaj a sütéshez
Salátához:
- 10 dkg bulgur
- 10 dkg csicseriborsó
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg paprika
- 10 dkg uborka
- 1 kicsi fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- 1 citrom
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A húshoz adjuk hozzá a tojásokat, aprított hagymát, fűszereket és alaposan gyúrjuk össze. Pihentessük legalább 20 percet.
A húsos masszából fomázzunk golyókat, majd bő, forró olajban süssük szép pirosra.
A salátához a csicseriborsó levét (konzerv) öntsük le és mossuk át csapvíz alatt.
A bulgurt főzzük meg. A zöldségeket hámozzuk meg, majd vágjuk apróra. A fokhagymát törjük át fokhagymanyomón.
A kihűlt bulgurhoz keverjük hozzá a zölségeket, majd ízesítsük sóval, borssal, citromlével és néhány kanál olívaolajjal.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









