Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Római köményes húsgombócok salátával recept

Római köményes húsgombócok salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húsgombóchoz:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • só, bors, 2 tk őrölt római kömény
    • aprított petrezselyemzöld
    • olaj a sütéshez

    Salátához:

    • 10 dkg bulgur
    • 10 dkg csicseriborsó
    • 10 dkg paradicsom
    • 10 dkg paprika
    • 10 dkg uborka
    • 1 kicsi fej lilahagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • petrezselyemzöld ízlés szerint
    • 1 citrom
    • olívaolaj
    • só, bors

    Elkészítése:

    A húshoz adjuk hozzá a tojásokat, aprított hagymát, fűszereket és alaposan gyúrjuk össze. Pihentessük legalább 20 percet.

    A húsos masszából fomázzunk golyókat, majd bő, forró olajban süssük szép pirosra.

    A salátához a csicseriborsó levét (konzerv) öntsük le és mossuk át csapvíz alatt.

    A bulgurt főzzük meg. A zöldségeket hámozzuk meg, majd vágjuk apróra. A fokhagymát törjük át fokhagymanyomón.

    A kihűlt bulgurhoz keverjük hozzá a zölségeket, majd ízesítsük sóval, borssal, citromlével és néhány kanál olívaolajjal.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá