Római köményes húsgombócok salátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só, bors, 2 tk őrölt római kömény
- aprított petrezselyemzöld
- olaj a sütéshez
Salátához:
- 10 dkg bulgur
- 10 dkg csicseriborsó
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg paprika
- 10 dkg uborka
- 1 kicsi fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- 1 citrom
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A húshoz adjuk hozzá a tojásokat, aprított hagymát, fűszereket és alaposan gyúrjuk össze. Pihentessük legalább 20 percet.
A húsos masszából fomázzunk golyókat, majd bő, forró olajban süssük szép pirosra.
A salátához a csicseriborsó levét (konzerv) öntsük le és mossuk át csapvíz alatt.
A bulgurt főzzük meg. A zöldségeket hámozzuk meg, majd vágjuk apróra. A fokhagymát törjük át fokhagymanyomón.
A kihűlt bulgurhoz keverjük hozzá a zölségeket, majd ízesítsük sóval, borssal, citromlével és néhány kanál olívaolajjal.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »