Római köményes húsgombócok salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • só, bors, 2 tk őrölt római kömény
  • aprított petrezselyemzöld
  • olaj a sütéshez

Salátához:

  • 10 dkg bulgur
  • 10 dkg csicseriborsó
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg paprika
  • 10 dkg uborka
  • 1 kicsi fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése:

A húshoz adjuk hozzá a tojásokat, aprított hagymát, fűszereket és alaposan gyúrjuk össze. Pihentessük legalább 20 percet.

A húsos masszából fomázzunk golyókat, majd bő, forró olajban süssük szép pirosra.

A salátához a csicseriborsó levét (konzerv) öntsük le és mossuk át csapvíz alatt.

A bulgurt főzzük meg. A zöldségeket hámozzuk meg, majd vágjuk apróra. A fokhagymát törjük át fokhagymanyomón.

A kihűlt bulgurhoz keverjük hozzá a zölségeket, majd ízesítsük sóval, borssal, citromlével és néhány kanál olívaolajjal.