Húsgombócok krémes, petrezselymes mártásban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gombócokhoz:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek zsemlemorzsa
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 3 dl főzőtejszín (20 %-os)
- 1 csapott tk liszt
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 0,5 kk házi fokhagymakrém
- 1 csipet só
Elkészítése:
A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
Kézzel egész apró, kisebb diónyi golyókat gyúrunk, amit kissé ellapítunk a két tenyerünk között.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd fedő alatt a gombócok mindkét oldalát megpirítjuk. Kiszedjük a zsírból, és kicsit félretesszük.
A lisztet a tejszínnel és a fokhagymakrémmel csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon besűrítjük. Hozzáadjuk a sót és beleforgatjuk a gombócokat, hagyjuk hogy jól átmelegedjenek.
A megtisztított petrezselyemleveleket egész apróra vágjuk, és a gombócokra szórjuk.
Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.
Tipp:
Ez az egyszerű, krémes fogás egy kevés megmaradt darált húsból készült. A gyerekek kedvéért egész apró, mondhatni mini gombócokat sodortam, így egy egész nagy serpenyőben meg is tudtam egyszerre sütni őket, mind a 31-et.
A petrezselyem természetesen más zöld fűszerekkel is helyettesíthető, attól függően, hogy épp mi található otthon.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »