Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű szalontüdő zsemlegombóccal recept

Egyszerű szalontüdő  zsemlegombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéstüdő
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 db babérlevél
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • negyed zeller
    • 2 ek olaj
    • 2 ek cukor
    • 150 g tejföl
    • 2 ek liszt
    • 1 ek mustár
    • só, őrölt bors ízlés szerint

    Zsemlegombóchoz:

    • 4 szikkadt zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • só, őrölt bors

    Elkészítése:

    A megmosott tüdőt egy nagyobb edénybe felteszem főni annyi vízben, ami jól ellepi. Hozzáadom a fokhagymát és hagymát egészben, babérlevelet. 1 órát főzöm, majd hagyom a levében kihűlni.

    Mikor kihűlt, akkor a gégét, hörgőket kivágom és felcsíkozom a tüdőt. Beleteszem egy edénybe és annyi főzővizet öntök rá, hogy jól ellepje, hozzáadom a közben megtisztított és feldarabolt zöldségeket, majd addig főzöm, amíg minden meg nem puhul.

    Ekkor a tüdőt kimerem és a zöldségeket leturmixolom.

    Az olajon a cukrot karamellizálom, kevés főzőlevet adok hozzá, hogy felolvadjon, majd a leturmixolt zöldségekhez adom. Visszarakom a tüdőt és felforralom. A tejfölt kikeverem a liszttel és kevés főzőlével és a mártáshoz keverem és összeforralom.

    Mustárral, sóval, őrölt borssal ízesítem.

    A zsemléket felkockázom és sütőben megpirítom. Mikor kihűlt, akkor hozzáadom a lisztet, tojást, sót, borsot. Összedolgozom, jó sűrű nokedli szerű masszát kapok. Vizes kézzel gombócokat formázok és bő, sós, forró vízben kifőzöm a gombócokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá