Cukkinis tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- egy közepes cukkini
- egy közepes sárgarépa
- kb 20 dkg száraztészta (bármilyen jó hozzá)
- 1 ek vaj
- 2 ek olaj
- egy kisebb csokor bazsalikom
- 20-30 dkg füstölt, főtt csülök vagy sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- kb 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
A cukkinit a reszelő nagy lyukán lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk. A répát meghámozzuk és azt is lereszeljük.
A csülköt kisebb kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben felforrósítjuk a vajat és az olajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Rátesszük a csülköt, hozzáadjuk a répát és a kissé kinyomkodott cukkinit, majd együtt pároljuk. Elzárjuk a ragu alatt a lángot és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a nagyobb darabokra aprított bazsalikomot, majd a tésztát is beletesszük és jól összeforgatjuk.
Egy nagyobb jénait, tepsit vagy másmilyen tűzálló tálat vajjal kikenünk, majd elterítjük benne az ételt és 200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Paradicsomsalátával tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »