Cukkinis tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- egy közepes cukkini
- egy közepes sárgarépa
- kb 20 dkg száraztészta (bármilyen jó hozzá)
- 1 ek vaj
- 2 ek olaj
- egy kisebb csokor bazsalikom
- 20-30 dkg füstölt, főtt csülök vagy sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- kb 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
A cukkinit a reszelő nagy lyukán lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk. A répát meghámozzuk és azt is lereszeljük.
A csülköt kisebb kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben felforrósítjuk a vajat és az olajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Rátesszük a csülköt, hozzáadjuk a répát és a kissé kinyomkodott cukkinit, majd együtt pároljuk. Elzárjuk a ragu alatt a lángot és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a nagyobb darabokra aprított bazsalikomot, majd a tésztát is beletesszük és jól összeforgatjuk.
Egy nagyobb jénait, tepsit vagy másmilyen tűzálló tálat vajjal kikenünk, majd elterítjük benne az ételt és 200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Paradicsomsalátával tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










