Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
A cukkinit a reszelő nagy lyukán lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk. A répát meghámozzuk és azt is lereszeljük.
A csülköt kisebb kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben felforrósítjuk a vajat és az olajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Rátesszük a csülköt, hozzáadjuk a répát és a kissé kinyomkodott cukkinit, majd együtt pároljuk. Elzárjuk a ragu alatt a lángot és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a nagyobb darabokra aprított bazsalikomot, majd a tésztát is beletesszük és jól összeforgatjuk.
Egy nagyobb jénait, tepsit vagy másmilyen tűzálló tálat vajjal kikenünk, majd elterítjük benne az ételt és 200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Paradicsomsalátával tálalhatjuk.