Cukkinis-fetás quiche recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25 cm-es formához:
Tészta:
- 200 g liszt (60 g sima, 140g teljeskiőrlésű búza)
- 100 g hideg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csapott teáskanál só
- 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 150 g füstölt szalonna vagy bacon
- 1 szál póréhagyma
- 2 zsenge cukkíni (kb 450 g)
- 2 kisebb fej lilahagyma
- 150 g feta
Royal:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 ml habtejszín (cukrozatlan)
- 1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
- őrölt bors, só ízlés szerint
Elkészítése:
A vajat elmorzsoltjuk a lisztekkel, sóval és a sütőporral (legpraktikusabb ezt késes aprítóval tenni). Tábla tesszük a lisztes-vajas keveréket és a tészta többi alapanyagát is hozzáadva összegyúrjuk. Dolgozzunk gyorsan, hogy a kezünk melegét a tészta ne vegye át.
Becsomagolva minimum 30 percre betesszük a hűtőbe.
Míg a tészta hűlt, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Felkarikázzuk a pórét is és a szalonnával együtt megpirítjuk. Ne pirítsuk túl, hisz a sütőben is pirulni fog még!
A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük és 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük egy csapott teáskanál sóval és szitába tesszük, hogy a leve kicsepegjen.
A lilahagymát meghámozzuk és azt is felkarikázzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett nyújtótáblán kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát (ha nincs ekkora pite formánk, akkor nyugodtan készíthetjük tortaformában is, csak annak magasabb a pereme, erre figyeljünk! Ha magasabb lesz az étel pereme, akkor több royal kellhet majd a megadott mennyiségnél).
Villával megszurkáljuk, ütőpapírt terítünk bele, ráöntöttjük a vakon sütéshez használt rizst/babot vagy valamilyen más nehezéket és 20 percig sütjük úgy, hogy amikor a széle már kezd szilárdulni, kivesszük belőle a rizst. A sütési idő irányadó, sütőfüggő. Fontos, hogy a tészta süljön meg, mert egy nagyon nedves töltelék fog belekerülni!
Közben a tejszínt a tojásokkal, borssal, zúzott fokhagymával elkeverjük. A sózással legyünk óvatosak, hisz a feta és a szalonna is sós.
Az alaposan lecsepegtetett cukkinit papírtörlőre szedjük. Próbáljuk elérni, hogy minél szárazabb legyen.
A tésztára rétegezzük a zöldségek, szalonna, feta harmadát és azt addig ismételtem míg el nem fogynak. Ráöntjük a tejszínes alapot.
Sütőbe toljuk és kb 45 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »