Cukkinis casserole recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3-4 közepes cukkini
- 30 dkg száraz tészta (nálunk orsó)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- kevés olaj
- tetejére sajt (nálunk parmezán)
Besamel:
- 50 g vaj
- 50 g finomliszt
- 5 dl langyos tej
- só, szerecsendió ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk. A húsát nagyobb darabokra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd elkezdjük rajta pirítani a cukkinit. Közben sózzuk, majd kb 10-15 percig pároljuk.
Egy nagyobb edénybe öntjük a cukkinit, zúzott fokhagymát adunk hozzá és botmixerrel pürésítjük.
Elkészítjük a besamelt. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, majd apránként felöntjük a langyos tejjel és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, végül sűsűre főzzük. A végén belekeverjük a sót és a szerecsendiót.
A még meleg besamelt összekeverjük a pürésített cukkinivel, majd hozzáadjuk a megfőzött és leszűrt tésztát és az egészet alaposan összeforgatjuk.
Egy jénait/tepsit vagy sütőtálat kivajazunk, belesimítjuk a cukkinis tésztát és a tetejét megszórjuk sajttal.
Grill fokozaton vagy magas hőmérsékleten pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »