Hozzávalók:
Besamel:
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk. A húsát nagyobb darabokra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd elkezdjük rajta pirítani a cukkinit. Közben sózzuk, majd kb 10-15 percig pároljuk.
Egy nagyobb edénybe öntjük a cukkinit, zúzott fokhagymát adunk hozzá és botmixerrel pürésítjük.
Elkészítjük a besamelt. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, majd apránként felöntjük a langyos tejjel és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, végül sűsűre főzzük. A végén belekeverjük a sót és a szerecsendiót.
A még meleg besamelt összekeverjük a pürésített cukkinivel, majd hozzáadjuk a megfőzött és leszűrt tésztát és az egészet alaposan összeforgatjuk.
Egy jénait/tepsit vagy sütőtálat kivajazunk, belesimítjuk a cukkinis tésztát és a tetejét megszórjuk sajttal.
Grill fokozaton vagy magas hőmérsékleten pirosra sütjük.