Csirkés enchilada recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej hagyma hámozva és kockára vágva
- 700 g csont és bőr nélküli csirkemell, apróra vágva
- só és bors
- 400 g vöröhsbab konzerv leszűrve
- 8 nagy tortilla
- reszelt sajt ízlés szerint
- 1 adag enchilada szósz
- opcionális öntetek: friss koriander, apróra vágott vöröshagyma, kockára vágott avokádó
Enchilada szószhoz:
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 4 evőkanál chili
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt kömény
- 1/4 teáskanál (szárított) oregánó
- 5 dl csirke vagy zöldség alaplé
Elkészítése:
Szósz:
Az olajat melegítsük fel egy kisebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet és 1-2 percig pirítsuk. Keverjük bele a fűszereket, majd folyamatosan adjuk hozzá az alaplevet úgy, hogy ne legyen csomós és keverjük el alaposan.
Mérsékeljük alatta a hőfokot és fözzük kb 10-15 percig, amíg be nem sűrűsödik.
Enchilada:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Az olajat forrósítsuk fel, majd pirítsuk meg rajta a hagymát kevergetve. Hozzáadjuk a csirkét és a chilit, majd sózzuk és borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús át nem sül.
Ekkor hozzáadjuk a babot és elkeverjük, pár percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről.
Elkezdjük az összeállítást. Egy torillára kenjünk 1-2 ek szószt, tegyünk rá a csirkés keverékből egy sorban a közepére és szórjuk meg sajttal alaposan és az egészet tekerjük fel.
A tortillákat sorakoztassuk egy tepsibe vagy jénaiba. A megmaradt mártást egyenletesen kenjük el az enchiládák tetején és szórjuk meg sajttal.
Süssük kb 20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »