Csirkés enchilada recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej hagyma hámozva és kockára vágva
- 700 g csont és bőr nélküli csirkemell, apróra vágva
- só és bors
- 400 g vöröhsbab konzerv leszűrve
- 8 nagy tortilla
- reszelt sajt ízlés szerint
- 1 adag enchilada szósz
- opcionális öntetek: friss koriander, apróra vágott vöröshagyma, kockára vágott avokádó
Enchilada szószhoz:
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 4 evőkanál chili
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt kömény
- 1/4 teáskanál (szárított) oregánó
- 5 dl csirke vagy zöldség alaplé
Elkészítése:
Szósz:
Az olajat melegítsük fel egy kisebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet és 1-2 percig pirítsuk. Keverjük bele a fűszereket, majd folyamatosan adjuk hozzá az alaplevet úgy, hogy ne legyen csomós és keverjük el alaposan.
Mérsékeljük alatta a hőfokot és fözzük kb 10-15 percig, amíg be nem sűrűsödik.
Enchilada:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Az olajat forrósítsuk fel, majd pirítsuk meg rajta a hagymát kevergetve. Hozzáadjuk a csirkét és a chilit, majd sózzuk és borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús át nem sül.
Ekkor hozzáadjuk a babot és elkeverjük, pár percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről.
Elkezdjük az összeállítást. Egy torillára kenjünk 1-2 ek szószt, tegyünk rá a csirkés keverékből egy sorban a közepére és szórjuk meg sajttal alaposan és az egészet tekerjük fel.
A tortillákat sorakoztassuk egy tepsibe vagy jénaiba. A megmaradt mártást egyenletesen kenjük el az enchiládák tetején és szórjuk meg sajttal.
Süssük kb 20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »