Csirkés enchilada recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej hagyma hámozva és kockára vágva
- 700 g csont és bőr nélküli csirkemell, apróra vágva
- só és bors
- 400 g vöröhsbab konzerv leszűrve
- 8 nagy tortilla
- reszelt sajt ízlés szerint
- 1 adag enchilada szósz
- opcionális öntetek: friss koriander, apróra vágott vöröshagyma, kockára vágott avokádó
Enchilada szószhoz:
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 4 evőkanál chili
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt kömény
- 1/4 teáskanál (szárított) oregánó
- 5 dl csirke vagy zöldség alaplé
Elkészítése:
Szósz:
Az olajat melegítsük fel egy kisebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet és 1-2 percig pirítsuk. Keverjük bele a fűszereket, majd folyamatosan adjuk hozzá az alaplevet úgy, hogy ne legyen csomós és keverjük el alaposan.
Mérsékeljük alatta a hőfokot és fözzük kb 10-15 percig, amíg be nem sűrűsödik.
Enchilada:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Az olajat forrósítsuk fel, majd pirítsuk meg rajta a hagymát kevergetve. Hozzáadjuk a csirkét és a chilit, majd sózzuk és borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús át nem sül.
Ekkor hozzáadjuk a babot és elkeverjük, pár percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről.
Elkezdjük az összeállítást. Egy torillára kenjünk 1-2 ek szószt, tegyünk rá a csirkés keverékből egy sorban a közepére és szórjuk meg sajttal alaposan és az egészet tekerjük fel.
A tortillákat sorakoztassuk egy tepsibe vagy jénaiba. A megmaradt mártást egyenletesen kenjük el az enchiládák tetején és szórjuk meg sajttal.
Süssük kb 20 percig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »