Csirkepaprikás recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
- 1 sárga vagy zöld paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk paprikakrém
- só
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk a felmelegített olajon. Ezután hozzáadjuk a zúzott vagy reszelt fokhagymát, pirospaprikát és öntsük fel kb 1 dl vízzel.
Tegyük rá az alapra a húsokat. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikakrémmel és húsleves kockával. Adjuk hozzá a darabolt paprikát és paradicsomot, majd fedő alatt főzzük készre.
Amikor a hús megpuhult, akkor a tejföl-tejszín keverékében keverjük csomómentesre a lisztet és habarjuk be vele az ételünket.
Nokedlivel, tésztával vagy a kedvenc köretünkkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »