Csirkepaprikás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
- 1 sárga vagy zöld paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk paprikakrém
- só
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk a felmelegített olajon. Ezután hozzáadjuk a zúzott vagy reszelt fokhagymát, pirospaprikát és öntsük fel kb 1 dl vízzel.
Tegyük rá az alapra a húsokat. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikakrémmel és húsleves kockával. Adjuk hozzá a darabolt paprikát és paradicsomot, majd fedő alatt főzzük készre.
Amikor a hús megpuhult, akkor a tejföl-tejszín keverékében keverjük csomómentesre a lisztet és habarjuk be vele az ételünket.
Nokedlivel, tésztával vagy a kedvenc köretünkkel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.