Csirkepaprikás recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
- 1 sárga vagy zöld paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk paprikakrém
- só
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk a felmelegített olajon. Ezután hozzáadjuk a zúzott vagy reszelt fokhagymát, pirospaprikát és öntsük fel kb 1 dl vízzel.
Tegyük rá az alapra a húsokat. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikakrémmel és húsleves kockával. Adjuk hozzá a darabolt paprikát és paradicsomot, majd fedő alatt főzzük készre.
Amikor a hús megpuhult, akkor a tejföl-tejszín keverékében keverjük csomómentesre a lisztet és habarjuk be vele az ételünket.
Nokedlivel, tésztával vagy a kedvenc köretünkkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »