Csirkemáj parasztosan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 75 dkg csirkemáj
- 4 nagyobb burgonya
- 2 fej lilahagyma
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 4 db kisebb friss rozmaringszál
- 3-4 db friss zsályalevél
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg mozzarella golyó
- 1 tk grillzöldség fűszerkeverék
- só, bors, fűszerpaprika
- 2 ek zsiradék
Elkészítése:
A csirkemájat átmossuk és enyhén sós vízben 6-8 percet előfőzzük, majd leszűrjük és konyharuhával letakarva félretesszük.
A burgonyát héjában 10 percet sós vízben szintén előfőzzük, majd meghámozzuk.
Mialatt főnek az alapanyagok, a lilahagymát, a paradicsomot és a paprikát vastagabb szeletekre felvágjuk, majd egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal.
A félig megfőtt burgonyákat felszeleteljük, a kikent tepsibe sorakoztatjuk, megszórjuk grillzöldség fűszerkeverékkel és enyhén megsózzuk.
Ezután rárétegeljük a lilahagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zsályaleveleket, majd a csirkemájat, a szalonna szeleteket, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával is megszórjuk, közé rakunk néhány szál rozmaringot, végül rátesszük a mozzarella golyókat.
200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt szép pirosra megsütjük.
Kenyérrel és ízlés szerint savanyúsággal, illetve lehűtött kovászos uborkával még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!