Csirkemáj parasztosan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg csirkemáj
- 4 nagyobb burgonya
- 2 fej lilahagyma
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 4 db kisebb friss rozmaringszál
- 3-4 db friss zsályalevél
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg mozzarella golyó
- 1 tk grillzöldség fűszerkeverék
- só, bors, fűszerpaprika
- 2 ek zsiradék
Elkészítése:
A csirkemájat átmossuk és enyhén sós vízben 6-8 percet előfőzzük, majd leszűrjük és konyharuhával letakarva félretesszük.
A burgonyát héjában 10 percet sós vízben szintén előfőzzük, majd meghámozzuk.
Mialatt főnek az alapanyagok, a lilahagymát, a paradicsomot és a paprikát vastagabb szeletekre felvágjuk, majd egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal.
A félig megfőtt burgonyákat felszeleteljük, a kikent tepsibe sorakoztatjuk, megszórjuk grillzöldség fűszerkeverékkel és enyhén megsózzuk.
Ezután rárétegeljük a lilahagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zsályaleveleket, majd a csirkemájat, a szalonna szeleteket, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával is megszórjuk, közé rakunk néhány szál rozmaringot, végül rátesszük a mozzarella golyókat.
200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt szép pirosra megsütjük.
Kenyérrel és ízlés szerint savanyúsággal, illetve lehűtött kovászos uborkával még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »