Cordon blue casserole recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg főtt vagy sült csirkehús falatnyi darabokra vágva
- 25 dkg gépsonka vagy maradék főtt sonka
- 25 – 30 dkg félkemény mozzarella sajt közepes kockára vágva
- 10-12 db vékonyra szeletelt jól olvadó sajt
- 1 kg burgonya karikákra vágva és megsütve ( abban az esetben ha körettel együtt sütjük meg az ételt)
Sajt mártáshoz:
- 10 dkg sótlan vaj
- 5 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál dijoni mustár (opcionális)
- só, bors, szerecsendió
- 10 dkg reszelt trappista jellegű vagy cheddar sajt
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, majd elkészítjük a sajtmártást.
A serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a vajat, hozzáadjuk a lisztet és állandó kevergetéssel fehér rántást készítünk.
A rántáshoz gyors, állandó keverés mellett, több részletben hozzáadjuk a tejet és a tejszínt.
A krémes, bársonyos besamel mártást sóval, frissen őrölt fekete borssal csipetnyi őrölt szerecsendióval ízesítjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot is.
Egy jénai tálat vékonyan kivajazunk, majd a sültburgonyát, a csirkehúst és a sonkát beleszórjuk.
A sajtkockákat itt-ott belenyomkodjuk a húsos, sonkás keverék közé, majd ráterítjük a sajtmártást,
Ha körettel együtt sütjük akkor a vékonyra szeletelt sült burgonyát a mártás tetejére rakjuk és a burgonya tetejére tesszük a felszeletelt sajtot, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amennyiben nem körettel együtt készül, úgy a mártás tetejére tesszük a szeletelt sajtot és így sütjük meg.
Tipp:
Nagyon finom egytálétel, maradék főtt, vagy sült húsból is elkészíthető.
Többféle képen is szokták sütni a jénai aljára lehet előfőzött rizst, tésztát vagy karikára vágott ropogósra sült burgonyát tenni, majd a körettel együtt összesütni.
Külön lehet hozzá készíteni a köretet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »