Cordon blue casserole recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt vagy sült csirkehús falatnyi darabokra vágva
- 25 dkg gépsonka vagy maradék főtt sonka
- 25 – 30 dkg félkemény mozzarella sajt közepes kockára vágva
- 10-12 db vékonyra szeletelt jól olvadó sajt
- 1 kg burgonya karikákra vágva és megsütve ( abban az esetben ha körettel együtt sütjük meg az ételt)
Sajt mártáshoz:
- 10 dkg sótlan vaj
- 5 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál dijoni mustár (opcionális)
- só, bors, szerecsendió
- 10 dkg reszelt trappista jellegű vagy cheddar sajt
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, majd elkészítjük a sajtmártást.
A serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a vajat, hozzáadjuk a lisztet és állandó kevergetéssel fehér rántást készítünk.
A rántáshoz gyors, állandó keverés mellett, több részletben hozzáadjuk a tejet és a tejszínt.
A krémes, bársonyos besamel mártást sóval, frissen őrölt fekete borssal csipetnyi őrölt szerecsendióval ízesítjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot is.
Egy jénai tálat vékonyan kivajazunk, majd a sültburgonyát, a csirkehúst és a sonkát beleszórjuk.
A sajtkockákat itt-ott belenyomkodjuk a húsos, sonkás keverék közé, majd ráterítjük a sajtmártást,
Ha körettel együtt sütjük akkor a vékonyra szeletelt sült burgonyát a mártás tetejére rakjuk és a burgonya tetejére tesszük a felszeletelt sajtot, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amennyiben nem körettel együtt készül, úgy a mártás tetejére tesszük a szeletelt sajtot és így sütjük meg.
Tipp:
Nagyon finom egytálétel, maradék főtt, vagy sült húsból is elkészíthető.
Többféle képen is szokták sütni a jénai aljára lehet előfőzött rizst, tésztát vagy karikára vágott ropogósra sült burgonyát tenni, majd a körettel együtt összesütni.
Külön lehet hozzá készíteni a köretet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









