Burgonyás-darált húsos egytálétel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- olaj (vagy más zsiradék)
- 45 dkg burgonya
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 darab piros húsú paprika
- 2 evőkanál Worcestershire szósz
- 3 teáskanál dijoni mustár
- 3 teáskanál füstölt paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál szárított oregánó
- só
- bors
- sriracha szósz (csípős!)
Elkészítése:
A burgonyát és a vöröshagymát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és azt is kockázzuk.
Egy edényben olajat (vagy másmilyen zsiradékot hevítünk) és beletesszük a burgonyát. Kb 6-8 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és azzal is jó elkeverjük. Ekkor beletesszük a hagymát, paprikát és hozzáadjuk a fűszereket: Worcestershire szósz, dijoni mustár, füstölt paprika, oregánó, só, bors, végül a fokhagymát is zúzva.
Az egészet alaposan elkeverjük. Ha szeretjük a csípős ételeket, akkor tegyünk bele sriracha szószt vagy cayenne borsot. Öntsük fel kevés vízzel, fedjük le fedővel és néha megkeverve főzzük készre. Ha szükséges, akkor kevés vizet öntsünk még alá.
Főzés közben kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor fűszerezzük még.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »