Burgonyás-darált húsos egytálétel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • olaj (vagy más zsiradék)
  • 45 dkg burgonya
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 3 teáskanál dijoni mustár
  • 3 teáskanál füstölt paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • bors
  • sriracha szósz (csípős!)

Elkészítése:

A burgonyát és a vöröshagymát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és azt is kockázzuk.

Egy edényben olajat (vagy másmilyen zsiradékot hevítünk) és beletesszük a burgonyát. Kb 6-8 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és azzal is jó elkeverjük. Ekkor beletesszük a hagymát, paprikát és hozzáadjuk a fűszereket: Worcestershire szósz, dijoni mustár, füstölt paprika, oregánó, só, bors, végül a fokhagymát is zúzva.

Az egészet alaposan elkeverjük. Ha szeretjük a csípős ételeket, akkor tegyünk bele sriracha szószt vagy cayenne borsot. Öntsük fel kevés vízzel, fedjük le fedővel és néha megkeverve főzzük készre. Ha szükséges, akkor kevés vizet öntsünk még alá.

Főzés közben kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor fűszerezzük még.