Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsópörkölt csirkemájjal recept

Borsópörkölt csirkemájjal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 1,5 kg borsó (friss vagy fagyasztott)
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • olaj
    • só, bors
    • friss petrezselyem
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A szokásos módon pörköltalapot készítünk. A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, rászórunk 2-3 tk pirospaprikát, majd rárakjuk a borsót is. Összekeverjük és egy kevés vizet öntünk alá.

    Fedő alatt pároljuk kb 20 percig. Amíg fő a borsó előkészítjük a csirkemájat. Megmossuk, lecsöpögtetjük, a hártyát leszedjük róla és egyforma darabokra vágjuk, majd beleforgatjuk a megpuhult borsóhoz. Sózzuk, borsozzuk ha szükséges öntünk rá még egy kevés vizet.

    Felforraljuk és kb 10-15 percig főzzük. Nem kell neki több idő, mert ha túlfőzzük akkor a máj kemény, fullasztó lesz, viszont így krémes marad az állaga. Friss petrezselyemmel megszórjuk, jó sok tejföllel tálaljuk.

    Akár tésztát, újburgonyát is készíthetünk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá