Zserbó recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Tészta:
A meglangyosított tejet összekeverjük 1 teáskanál cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztben elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajat. Hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a felfuttatott élesztőt és a tojássárgájákat, majd alaposan összedolgozzuk. Az így kapott tésztát öt egyenlő részre osztjuk, folpakba csomagoljuk és 1 órán át kelesztjük.
Töltelék:
A darált diót, porcukrot és vaníliás cukrot összekeverjük. A lekvárt simára keverjük.
Összeállítás:
A megkelt tésztákat enyhén lisztezett deszkán kb. 30*40 cm-es téglalapokká nyújtjuk. Tepsibe rétegezzük a lekvárral és a diós töltelékkel megszórva. A tetejére lap kerüljön csak.
Sütés:
170 fokra előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük. Ezután kivesszük és teljesen kihűtjük.
Máz:
A cukorból és 1 dl vízből sűrű szirupot főzünk. A tűzről levéve beleszórjuk az apróra tört étcsokoládét, majd kevergetjük, amíg felolvad. Amikor kihűlt, de még folyós, hozzáadunk 1/2 teáskanál vizet és a villával felvert tojásfehérjét.
Befejezés és tálalás:
A csokimázat a sütemény tetejére simítjuk és hagyjuk megszilárdulni. Ezután felszeleteljük és kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »