Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1,5 dl tej
    • 5 dkg cukor
    • 1,5 dkg friss élesztő
    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg vaj
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 25 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 2 dkg vaníliás cukor
    • 75 dkg baracklekvár

    Máz:

    • 15 dkg cukor
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Tészta:

    A meglangyosított tejet összekeverjük 1 teáskanál cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
    A lisztben elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajat. Hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a felfuttatott élesztőt és a tojássárgájákat, majd alaposan összedolgozzuk. Az így kapott tésztát öt egyenlő részre osztjuk, folpakba csomagoljuk és 1 órán át kelesztjük.

    Töltelék:

    A darált diót, porcukrot és vaníliás cukrot összekeverjük. A lekvárt simára keverjük.

    Összeállítás:

    A megkelt tésztákat enyhén lisztezett deszkán kb. 30*40 cm-es téglalapokká nyújtjuk. Tepsibe rétegezzük a lekvárral és a diós töltelékkel megszórva. A tetejére lap kerüljön csak.

    Sütés:

    170 fokra előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük. Ezután kivesszük és teljesen kihűtjük.

    Máz:

    A cukorból és 1 dl vízből sűrű szirupot főzünk. A tűzről levéve beleszórjuk az apróra tört étcsokoládét, majd kevergetjük, amíg felolvad. Amikor kihűlt, de még folyós, hozzáadunk 1/2 teáskanál vizet és a villával felvert tojásfehérjét.

    Befejezés és tálalás:

    A csokimázat a sütemény tetejére simítjuk és hagyjuk megszilárdulni. Ezután felszeleteljük és kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek