Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros-meggyes zserbó recept

Vörösboros-meggyes zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg margarin
    • 15 g friss élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 80 ml langyos tej
    • csipet só
    • 1-2 ek tejföl (szükség esetén)

    Vörösboros-meggyes töltelék:

    • 500 g fagyasztott meggy
    • 1 dl édes vörösbor
    • kb 10 dkg cukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    Diós töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 10-15 dkg cukor
    • kb 40 dkg házi baracklekvár

    Tetejére:

    • 1 dl habtejszín
    • 100 g étcsoki
    • diónyi vaj
    • esetleg kb 5 dkg fehércsoki és 2-3 tk olaj

    Elkészítése:

    Meggyes töltelék:

    A meggyet egy szűrőbe szórjuk, hogy kiengedjen és lecsepegjen a levétől.

    A kiengedett meggyet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a bort, a cukrot, a fahéjat és alacsony lángon kb 40 percig főzzük/karamellizáljuk.

    Amikor kellőképpen besűrűsödött, akkor egy botmixerrel a meggy felét kb püréítjük. Ha nagyon kevesellnénk a meggyes tölteléket, akkor adhatunk hozzá pár evőkanál meggylekvárt.

    Diós töltelék:

    A cukrot és a diót összekeverjük.

    Tészta:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Szükség esetén adjunk hozzá kevés tejfölt. A tésztát osszuk 4 részre.

    Összeállítás:

    Az egyik tésztát nyújtsuk ki tepsi méretére, majd kenjük meg alaposan lekvárral és szórjuk meg a diós töltelék felével. Tegyük rá a következő lapot, kenjük rá a meggyes tölteléket és tegyünk rá egy következő lapot. Erre ismét kenjünk lekvárt és szórjuk rá a maradék diós tölteléket. Fedjük be az utolsó lappal.

    Kelesszük 30 percig, majd szurkáljuk meg villával pár helyen.

    180 fokra melegített sütőben süssük kb 35-40 percig, majd hűstük ki teljesen.

    A tepsiből fordítsuk át egy tálcára, majd vonjuk be a mázzal (a forró tejszínt öntsük rá a csokira és vajra, majd keverjük simára).

    Ha szeretnénk fehércsokival díszíteni, akkor még addig tegyük meg, amíg a máz nem szilárdult meg.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá