Vörösboros-meggyes zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 15 g friss élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 80 ml langyos tej
- csipet só
- 1-2 ek tejföl (szükség esetén)
Vörösboros-meggyes töltelék:
- 500 g fagyasztott meggy
- 1 dl édes vörösbor
- kb 10 dkg cukor
- 1 tk őrölt fahéj
Diós töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 10-15 dkg cukor
- kb 40 dkg házi baracklekvár
Tetejére:
- 1 dl habtejszín
- 100 g étcsoki
- diónyi vaj
- esetleg kb 5 dkg fehércsoki és 2-3 tk olaj
Elkészítése:
Meggyes töltelék:
A meggyet egy szűrőbe szórjuk, hogy kiengedjen és lecsepegjen a levétől.
A kiengedett meggyet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a bort, a cukrot, a fahéjat és alacsony lángon kb 40 percig főzzük/karamellizáljuk.
Amikor kellőképpen besűrűsödött, akkor egy botmixerrel a meggy felét kb püréítjük. Ha nagyon kevesellnénk a meggyes tölteléket, akkor adhatunk hozzá pár evőkanál meggylekvárt.
Diós töltelék:
A cukrot és a diót összekeverjük.
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Szükség esetén adjunk hozzá kevés tejfölt. A tésztát osszuk 4 részre.
Összeállítás:
Az egyik tésztát nyújtsuk ki tepsi méretére, majd kenjük meg alaposan lekvárral és szórjuk meg a diós töltelék felével. Tegyük rá a következő lapot, kenjük rá a meggyes tölteléket és tegyünk rá egy következő lapot. Erre ismét kenjünk lekvárt és szórjuk rá a maradék diós tölteléket. Fedjük be az utolsó lappal.
Kelesszük 30 percig, majd szurkáljuk meg villával pár helyen.
180 fokra melegített sütőben süssük kb 35-40 percig, majd hűstük ki teljesen.
A tepsiből fordítsuk át egy tálcára, majd vonjuk be a mázzal (a forró tejszínt öntsük rá a csokira és vajra, majd keverjük simára).
Ha szeretnénk fehércsokival díszíteni, akkor még addig tegyük meg, amíg a máz nem szilárdult meg.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »