Vörösboros-meggyes zserbó

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 15 g friss élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 80 ml langyos tej
  • csipet só
  • 1-2 ek tejföl (szükség esetén)

Vörösboros-meggyes töltelék:

  • 500 g fagyasztott meggy
  • 1 dl édes vörösbor
  • kb 10 dkg cukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Diós töltelék:

  • 30 dkg darált dió
  • 10-15 dkg cukor
  • kb 40 dkg házi baracklekvár

Tetejére:

  • 1 dl habtejszín
  • 100 g étcsoki
  • diónyi vaj
  • esetleg kb 5 dkg fehércsoki és 2-3 tk olaj