Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó torta recept

Zserbó torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztalap hozzávalói:

    • 3 x 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 x 15 evőkanál cukor
    • 3 x 10 dkg darált dió
    • 3 x 2 evőkanál liszt

    1. öntet:

    • 20 dkg cukor

    2. öntet:

    • 20 dkg csoki
    • 1 dl étolaj

    Krém:

    • 15 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 evőkanál cukor
    • 2-3 vaníliás cukor
    • 40 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a diót és a lisztet. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

    Még kétszer vesszük ugyanezt az adagot, így három lapot kapunk.

    Az 1. öntethez cukrot megpirítjuk, mint a dobostortánál, mindegyik lapot bevonjuk vele. (Tehetünk bele egy kis margarint, hogy ne törjön annyira.)

    A 2. öntethez csokit felolvasztjuk, belekeverünk 1 dl étolajot és a pirított cukros laposra kenjük.

    A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral gőzön habosra főzzük. Ha kihűlt a habosra kevert margarinnal robotgéppel összekverjük.

    Megtöltjük a krémmel a lapokat, a felső lapra is teszünk krémet.

    A tetejét bevontam fehér csokoládéval és ét csokival megcsíkoztam, mind az Eszterházy tortánál majd egy fogvájó segítségével vízszintesen is húztam bele csíkokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá