Hozzávalók:
A tésztalap hozzávalói:
1. öntet:
2. öntet:
Krém:
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a diót és a lisztet. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Még kétszer vesszük ugyanezt az adagot, így három lapot kapunk.
Az 1. öntethez cukrot megpirítjuk, mint a dobostortánál, mindegyik lapot bevonjuk vele. (Tehetünk bele egy kis margarint, hogy ne törjön annyira.)
A 2. öntethez csokit felolvasztjuk, belekeverünk 1 dl étolajot és a pirított cukros laposra kenjük.
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral gőzön habosra főzzük. Ha kihűlt a habosra kevert margarinnal robotgéppel összekverjük.
Megtöltjük a krémmel a lapokat, a felső lapra is teszünk krémet.
A tetejét bevontam fehér csokoládéval és ét csokival megcsíkoztam, mind az Eszterházy tortánál majd egy fogvájó segítségével vízszintesen is húztam bele csíkokat.