Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó tekercs recept

Zserbó tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg zsír
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • csipet só
    • 1 narancs héja

    Töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 1 ek méz
    • kb 25 dkg baracklekvár

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsoki
    • 50 g tejszín

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a sót, porcukrot és a zsírt elmorzsoljuk benne. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, tejet és belereszeljük a narancs héját. Az egészet egynemű tésztává gyúrjuk, majd letakarva kb 30 percig kelesztjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A dióhoz hozzáadjuk a mézet és 3-4 evőkanál lekvárt, majd összekeverjük. A lekvárt apránként adjuk hozzá. A kész töltelék ne legyen folyós, de könnyen kenhető legyen.

    A tésztát elfelezzük és kb 25*35 cm-es lappá nyújtjuk az egyik adag tésztát. Rákenjük a töltelék felét, majd mint a bejglit, feltekerjük. Ne legyen szorosan feltekerve! A másik tésztát is így készítjük el, majd a kész rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

    Ekkor elkezdjük melegíteni a sütőt 180 fokra. Közben a tekercseket néhány helyen megszurkáljuk egészen az aljáig! Addig pihentetjük a tekercseket, amíg a sütő bemelegszik, majd kb 25 perc alatt megsütjük.

    A mázhoz a csokit a tejszínnel összeolvasztjuk, majd a kihűlt tekercseket bevonjuk vele. Ízlés szerint szórhatunk a csokira durvára vágott diót vagy dekorcukrot is, amíg még nem kötött meg.

    Amint a csoki megszilárdult, akkor szeletekre vágjuk a süteményt és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá