Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi baracklekváros zserbó recept

Házi baracklekváros zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 1 dkg élesztő
    • 10 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • pici só
    • citromhéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg margarin

    Töltelék:

    • 25 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • citromhéj
    • fél üveg házi baracklekvár (kb 150 ml)

    Tetejére:

    • 10 dkg ét vagy tejcsoki
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk egy pici cukorral, majd beleteszük az élesztőt és felfuttatjuk.

    A liszthez adjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutattot élesztőt és összeállítjuk a tésztát.

    A kész tésztát 3 részre osztjuk és lisztezet felületen kinyújtjuk az első lapot és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a baracklekvár felével, megszórjuk a darált diós töltelék felével. Rátesszük a második kinyújtott lapot, megkenjük a maraék lekvárral és rászórjuk a maradék diót, majd befedjük az utolsó lappal.

    Villával megszurkáljuk, majd 180 fokon kb 35 percig sütjük.

    Ha elkészült és kihűlt, akkor a tetejét bevonjuk az olajjal felolvasztott csokival. Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá