Házi baracklekváros zserbó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Házi baracklekváros zserbó

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 35 dkg finomliszt
  • 1 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • pici só
  • citromhéj
  • 1 tojás
  • 20 dkg margarin

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • citromhéj
  • fél üveg házi baracklekvár (kb 150 ml)

Tetejére:

  • 10 dkg ét vagy tejcsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk egy pici cukorral, majd beleteszük az élesztőt és felfuttatjuk.

A liszthez adjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutattot élesztőt és összeállítjuk a tésztát.

A kész tésztát 3 részre osztjuk és lisztezet felületen kinyújtjuk az első lapot és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a baracklekvár felével, megszórjuk a darált diós töltelék felével. Rátesszük a második kinyújtott lapot, megkenjük a maraék lekvárral és rászórjuk a maradék diót, majd befedjük az utolsó lappal.

Villával megszurkáljuk, majd 180 fokon kb 35 percig sütjük.

Ha elkészült és kihűlt, akkor a tetejét bevonjuk az olajjal felolvasztott csokival. Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.