Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó karácsonyfa recept

Zserbó karácsonyfa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 27,5 dkg mandulaliszt
    • 15 dkg kókuszliszt
    • 7,5 dkg kókuszzsír
    • 1/2 dl kókusztej
    • 1 dl kókusztejszín
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 10 dkg eritrit
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 20 dkg darált dió
    • 7,5 dkg porrá őrölt eritrit
    • 1 üveg baracklekvár (cukor nélküli, házi)

    A tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé (GM, steviával édesített)
    • 1 evőkanál szőlőmagolaj

    A krémhez:

    • 5 dkg margarin
    • 5 dkg porrá őrölt eritrit

    A díszítéshez:

    • franciadrazsé (opcionális)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk.

    Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

    A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk.

    A darált diót elkeverjük az eritrittel.

    Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal.

    Sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt.

    Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az olajat és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.

    Maréknyi franciadrazséval megszórjuk, dermedni hagyjuk, majd karácsonyfa alakúra igazítjuk, egy sablon segítségével.

    Végül 5 dkg margarint habosítsunk ki 5 dkg porrá őrölt eritrittel, és készítsünk a fánkra “girlandot”. Ha cukor nélkül akarjuk hagyni a francia drazsé elmaradhat, illetve egy kevés kókuszreszelékkel “behavazhatjuk”.

    Tipp:

    Zserbó, újraértelmezve, karácsonyi köntösben :D

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá