Zserbó karácsonyfa recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 27,5 dkg mandulaliszt
- 15 dkg kókuszliszt
- 7,5 dkg kókuszzsír
- 1/2 dl kókusztej
- 1 dl kókusztejszín
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 7,5 dkg porrá őrölt eritrit
- 1 üveg baracklekvár (cukor nélküli, házi)
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé (GM, steviával édesített)
- 1 evőkanál szőlőmagolaj
A krémhez:
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porrá őrölt eritrit
A díszítéshez:
- franciadrazsé (opcionális)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk.
Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk.
A darált diót elkeverjük az eritrittel.
Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal.
Sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt.
Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az olajat és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.
Maréknyi franciadrazséval megszórjuk, dermedni hagyjuk, majd karácsonyfa alakúra igazítjuk, egy sablon segítségével.
Végül 5 dkg margarint habosítsunk ki 5 dkg porrá őrölt eritrittel, és készítsünk a fánkra “girlandot”. Ha cukor nélkül akarjuk hagyni a francia drazsé elmaradhat, illetve egy kevés kókuszreszelékkel “behavazhatjuk”.
Tipp:
Zserbó, újraértelmezve, karácsonyi köntösben :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »