Zserbó karácsonyfa recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 27,5 dkg mandulaliszt
- 15 dkg kókuszliszt
- 7,5 dkg kókuszzsír
- 1/2 dl kókusztej
- 1 dl kókusztejszín
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 7,5 dkg porrá őrölt eritrit
- 1 üveg baracklekvár (cukor nélküli, házi)
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé (GM, steviával édesített)
- 1 evőkanál szőlőmagolaj
A krémhez:
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porrá őrölt eritrit
A díszítéshez:
- franciadrazsé (opcionális)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk.
Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk.
A darált diót elkeverjük az eritrittel.
Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal.
Sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt.
Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az olajat és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.
Maréknyi franciadrazséval megszórjuk, dermedni hagyjuk, majd karácsonyfa alakúra igazítjuk, egy sablon segítségével.
Végül 5 dkg margarint habosítsunk ki 5 dkg porrá őrölt eritrittel, és készítsünk a fánkra “girlandot”. Ha cukor nélkül akarjuk hagyni a francia drazsé elmaradhat, illetve egy kevés kókuszreszelékkel “behavazhatjuk”.
Tipp:
Zserbó, újraértelmezve, karácsonyi köntösben :D
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »