Zserbó karácsonyfa recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 27,5 dkg mandulaliszt
- 15 dkg kókuszliszt
- 7,5 dkg kókuszzsír
- 1/2 dl kókusztej
- 1 dl kókusztejszín
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg eritrit
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 7,5 dkg porrá őrölt eritrit
- 1 üveg baracklekvár (cukor nélküli, házi)
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé (GM, steviával édesített)
- 1 evőkanál szőlőmagolaj
A krémhez:
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porrá őrölt eritrit
A díszítéshez:
- franciadrazsé (opcionális)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk.
Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk.
A darált diót elkeverjük az eritrittel.
Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal.
Sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt.
Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az olajat és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.
Maréknyi franciadrazséval megszórjuk, dermedni hagyjuk, majd karácsonyfa alakúra igazítjuk, egy sablon segítségével.
Végül 5 dkg margarint habosítsunk ki 5 dkg porrá őrölt eritrittel, és készítsünk a fánkra “girlandot”. Ha cukor nélkül akarjuk hagyni a francia drazsé elmaradhat, illetve egy kevés kókuszreszelékkel “behavazhatjuk”.
Tipp:
Zserbó, újraértelmezve, karácsonyi köntösben :D