Zserbó karácsonyfa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 27,5 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg kókuszliszt
  • 7,5 dkg kókuszzsír
  • 1/2 dl kókusztej
  • 1 dl kókusztejszín
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg eritrit
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 7,5 dkg porrá őrölt eritrit
  • 1 üveg baracklekvár (cukor nélküli, házi)

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé (GM, steviával édesített)
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj

A krémhez:

  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg porrá őrölt eritrit

A díszítéshez:

  • franciadrazsé (opcionális)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk.

Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk.

A darált diót elkeverjük az eritrittel.

Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal.

Sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt.

Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az olajat és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.

Maréknyi franciadrazséval megszórjuk, dermedni hagyjuk, majd karácsonyfa alakúra igazítjuk, egy sablon segítségével.

Végül 5 dkg margarint habosítsunk ki 5 dkg porrá őrölt eritrittel, és készítsünk a fánkra “girlandot”. Ha cukor nélkül akarjuk hagyni a francia drazsé elmaradhat, illetve egy kevés kókuszreszelékkel “behavazhatjuk”.

Tipp:

Zserbó, újraértelmezve, karácsonyi köntösben :D