Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 6 dkg porcukor
    • 1,5 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj
    • fél csomag vaníliás cukor

    Töltelék:

    • birsalmalekvár
    • 20 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • csokoládé
    • kevés olaj
    • rum

    Elkészítése:

    A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is.

    Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, az ízesítő anyagokat, tojássárgákat valamint a élesztős-tejes keveréket. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliával csomagolva hűtőben pihentetjük 1 órán át.

    Három részre osztjuk, kinyújtjuk a lapokat, tepsibe tesszük az egyiket. Lekenjük a felforrósított lekvár felével, ráhalmozzuk a diótöltelék felét, kevés rummal meglocsoljuk, majd jöhet még egy tésztalap.

    A töltést megismételjük, majd betakarjuk a süteményt a harmadik lappal.

    Villával megszurkáljuk, sütjük 190 fokon. Teljesen kihűtjük, majd átfordítjuk, és vízgőz felett, kevés olajjal elkevert olvasztott csokoládéval bevonjuk.

    A zserbó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 433 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 47 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá