Zserbó recept

Hozzávalók egy 24*38 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 dkg élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 2 ek tejföl
- 1/2 dl tej
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 40 dkg baracklekvár
- 2 ek rum
A mázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A diót összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.
Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőpapíros tepsit.
Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek olajjal és a süteményre kenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »