Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
66 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24*38 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1 dkg élesztő
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek tejföl
    • 1/2 dl tej

    A töltelékhez:

    • 25 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 40 dkg baracklekvár
    • 2 ek rum

    A mázhoz:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 1 tk étolaj

    Elkészítése:

    A diót összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral.

    Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.

    Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.

    Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőpapíros tepsit.

    Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk és villával megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
    Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat.

    Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek olajjal és a süteményre kenjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá