Zserbó recept

Hozzávalók egy 24*38 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 dkg élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 2 ek tejföl
- 1/2 dl tej
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 40 dkg baracklekvár
- 2 ek rum
A mázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A diót összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.
Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőpapíros tepsit.
Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek olajjal és a süteményre kenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »