Zserbó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
66 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24*38 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 dkg élesztő
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek tejföl
  • 1/2 dl tej

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 40 dkg baracklekvár
  • 2 ek rum

A mázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 tk étolaj

Elkészítése:

A diót összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral.

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.

Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.

Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőpapíros tepsit.

Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk és villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat.

Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek olajjal és a süteményre kenjük.