Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 350 g liszt
    • 50 g cukor
    • 150 g puha margarin
    • 1 dl langyos tejben felfuttatott 50 g élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • késhegynyi szódabikarbóna

    Töltelék:

    • 500 g darált dió
    • cukor, fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
    • 500 g barack lekvár

    Máz:

    • 7 ek cukor
    • 7 ek víz
    • 4 ek keserű kakaópor
    • 100 g margarin

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd, majd a tésztát 3 részre osztjuk.

    A egyik tésztát 20*30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

    A tetejét megkenjük a lekvár felével és rászórjuk a fűszeres, cukros dió felét. Jön rá a második lap, a maradék lekvár és a maradék dió, majd az utolsó lappal befedjük.

    Megszurkáljuk késsel és bekapcsoljuk a sütőt és míg felmelegedik a sütő a 180 fokra addig kel a tészta, majd aranyszínűre sütjük, majd teljesen kihűtjük.

    A mázhoz a viet és a cukrot összekeverjük, majd állandó keverés mellett addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad, ekkor levesszük a tűzről és simára keverjük benne a kakaóport, visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Amikor langyos a máz, hozzákeverjük a vajat és addig keverjük míg el nem olvad benne, majd a tészta tetejére öntjük.

    Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.

    Tipp:

    Én azért teszek bele ilyen sok lekvárt és diót, mert szeretjük ha vastag a töltelék.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá