Zserbó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 350 g liszt
- 50 g cukor
- 150 g puha margarin
- 1 dl langyos tejben felfuttatott 50 g élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - késhegynyi szódabikarbóna
Töltelék:
- 500 g darált dió
- cukor, fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
- 500 g barack lekvár
Máz:
- 7 ek cukor
- 7 ek víz
- 4 ek keserű kakaópor
- 100 g margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd, majd a tésztát 3 részre osztjuk.
A egyik tésztát 20*30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A tetejét megkenjük a lekvár felével és rászórjuk a fűszeres, cukros dió felét. Jön rá a második lap, a maradék lekvár és a maradék dió, majd az utolsó lappal befedjük.
Megszurkáljuk késsel és bekapcsoljuk a sütőt és míg felmelegedik a sütő a 180 fokra addig kel a tészta, majd aranyszínűre sütjük, majd teljesen kihűtjük.
A mázhoz a viet és a cukrot összekeverjük, majd állandó keverés mellett addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad, ekkor levesszük a tűzről és simára keverjük benne a kakaóport, visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Amikor langyos a máz, hozzákeverjük a vajat és addig keverjük míg el nem olvad benne, majd a tészta tetejére öntjük.
Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.
Tipp:
Én azért teszek bele ilyen sok lekvárt és diót, mert szeretjük ha vastag a töltelék.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









