Zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 350 g liszt
- 50 g cukor
- 150 g puha margarin
- 1 dl langyos tejben felfuttatott 50 g élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- késhegynyi szódabikarbóna
Töltelék:
- 500 g darált dió
- cukor, fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
- 500 g barack lekvár
Máz:
- 7 ek cukor
- 7 ek víz
- 4 ek keserű kakaópor
- 100 g margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd, majd a tésztát 3 részre osztjuk.
A egyik tésztát 20*30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A tetejét megkenjük a lekvár felével és rászórjuk a fűszeres, cukros dió felét. Jön rá a második lap, a maradék lekvár és a maradék dió, majd az utolsó lappal befedjük.
Megszurkáljuk késsel és bekapcsoljuk a sütőt és míg felmelegedik a sütő a 180 fokra addig kel a tészta, majd aranyszínűre sütjük, majd teljesen kihűtjük.
A mázhoz a viet és a cukrot összekeverjük, majd állandó keverés mellett addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad, ekkor levesszük a tűzről és simára keverjük benne a kakaóport, visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Amikor langyos a máz, hozzákeverjük a vajat és addig keverjük míg el nem olvad benne, majd a tészta tetejére öntjük.
Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.
Tipp:
Én azért teszek bele ilyen sok lekvárt és diót, mert szeretjük ha vastag a töltelék.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »