Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Máz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd, majd a tésztát 3 részre osztjuk.
A egyik tésztát 20*30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A tetejét megkenjük a lekvár felével és rászórjuk a fűszeres, cukros dió felét. Jön rá a második lap, a maradék lekvár és a maradék dió, majd az utolsó lappal befedjük.
Megszurkáljuk késsel és bekapcsoljuk a sütőt és míg felmelegedik a sütő a 180 fokra addig kel a tészta, majd aranyszínűre sütjük, majd teljesen kihűtjük.
A mázhoz a viet és a cukrot összekeverjük, majd állandó keverés mellett addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad, ekkor levesszük a tűzről és simára keverjük benne a kakaóport, visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Amikor langyos a máz, hozzákeverjük a vajat és addig keverjük míg el nem olvad benne, majd a tészta tetejére öntjük.
Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.
Én azért teszek bele ilyen sok lekvárt és diót, mert szeretjük ha vastag a töltelék.